Introduced Critically Endangered

Cacatua sulphurea (Gmelin, 1788) Species

Yellow-crested Cockatoo

Cacatua sulphurea (Gmelin, 1788) (Yellow-crested Cockatoo) is a Species under Genus Cacatua. It is also commonly known as Kakaktua Jambul Kuning (ms), Lesser Sulphur-crested Cockatoo (en) and 小葵花凤头鹦鹉 (zh).

Other common names
Kakaktua Jambul Kuning ms, Lesser Sulphur-crested Cockatoo en, 小葵花凤头鹦鹉 zh, 小葵花鹦鹉 zh, 蓝眼凤头鹦鹉 zh.
Distribution
Australia, China (Hong Kong, Macau), France, Germany, Indonesia, Philippines, Singapore, Timor-Leste, United States.
Points shown indicate occurrence data available from various data sources, including but not limited to a subset of GBIF occurrence data or LKCNHM's occurrence datasets.
Specimens & Observations 1 records
Cacatua sulphurea
BOS.00102673 ?
Observation
Sex / Stage
—
Observed by
Con Foley
Identified by
Con Foley
Resources
External Databases
Scroll